beats by dre cheap

Ne tuguj i budi sjvestan vrijednosti onoga za cim tugujes

Poslanik Muhammed, 'alejhi-s-selam ves-selam, kaze: "Izgovaranje rijeci: 'Subbhanallahi vel-hamdu lillahi, ve la ilahe illallah, wallahu ekber', draze mi je od svega sto Sunce obasja.''

Govoreci o bogatim ljudima, njihovim velelepnim dvorcima, palacama, blagu i imetku, jedan od vrlih prethodnika kazao je: "Mi jedemo kao i oni, pijemo kao i oni, gledamo kao i oni, ali necemo racun polagati kao i oni."

"Prve nocce u kaburu u zaborav otici ce
Sva blaga Kisrina, sve riznice i palace."

Kur'an kaze: "A doci cete Nam pojedinacno, onakvi kakve smo vas prvi put stvorili, napustivsi dobro koja smo vam bili darovali. 'Mi ne vidimo s vama bozanstva vasa koja ste Njemu ravnim smatrali, pokidane su veze medju vama i nema vam onih koje ste posrednicima drzali.'" ( El-En'am, 94. )

Rijeci vjernika uvijek su: "Ovo je ono sto su nam Allah i Poslanik Njegov obecali, i Allah i Poslanik Njegov su istinu govorili', i to im je samo ucvrstilo vjerovanje i predanost." ( El-Ahzab, 22. )

S druge strane, licemjeri govore: "Allah i Poslanik Njegov su nas samo obmanjivali kad su nam obecavali." ( El-Ahzab, 12. )

Znaj da ti je zivot sazdan od ideja. Upravo te ideje kojima se koristis, o kojima promisljas i koje zivis utjecu na tvoj zivot. One te vode ili sreci ili tuzi.

Mudri ljudi kazali su: "Ako si bos, pogledaj u onog sto bez nogu je. Tada ces se zahvaliti Uzvisenom Gospodaru na blagodati zdravih i citavih nogu, sto je blago neprocjenjivo."

Jedan pjesnik je rekao:
"Strah se u srce moje nece prije vremena uvuci.
A kada se to desi, ja se ni treba ocaja necu predati."

Ne tuguj
http://netuguj.blogger.ba
12/08/2008 08:27